top of page

Typinflygning UL

Lägg till en UL-bilaga till ditt PPL eller LAPL

Om du redan innehar ett PPL eller LAPL vill utöka ditt certifikat med UL-bilaga så kan du göra det hos oss. Att lära sig flyga ultralätta flygplan ökar dina möjligheter samt öppnar dörrar där du kan flyga på ett mer kostnadseffektivt sätt.

101.jpg

Så går det till

Så här går det till att komplettera ett PPL- eller LAPL-certifikat med en UL-bilaga:

 1. Teori: Även om du redan har en grundläggande förståelse för flygteori tack vare ditt PPL- eller LAPL-certifikat, kommer du att få en kortare teoretisk genomgång som fokuserar på specifika ämnen relaterade till ultralätta flygplan. Främst inom flygprestanda, vikt- och balanskalkyler, samt specifika regler och förfaranden för ultralätta flygplan och hur det kan skilja sig från normalklass.
   

 2. Praktisk flygträning: Vi rekommenderar att gå igenom alla moment inom flygningens grunder med flyglärare så du får känna på hur dessa känns i ett ultralätt flygplan. Du kommer uppleva att ultralätta flygplan skiljer sig något i hantering och prestanda från de flygplan du är van vid. Antalet flygtimmar som krävs för att komplettera din utbildning varierar - i vissa fall räcker det med ett par timmar och i andra fall kan det krävas något mer.
   

 3. Uppflygning: När du slutfört det teoretiska samt har full koll på det praktiska så genomför du en uppflygning. Du kommer att visa din förmåga att hantera och manövrera ett ultralätt flygplan på ett säkert och kompetent sätt.
   

 4. Ansökan om UL-bilaga: När du har klarat uppflygningen och uppfyllt alla krav kan du ansöka om att få en UL-bilaga tillagt till ditt befintliga PPL- eller LAPL-certifikat hos Transportstyrelsen.
   

Med UL-behörigheten får du större flexibilitet när det gäller flygning. Ultralätta flygplan erbjuder en unik kombination av tillgänglighet, kostnadseffektivitet och äventyr, vilket gör dem till ett utmärkt komplement till din flygning i normalklassen.

Tveka inte att kontakta oss på Swedish Ultraflyers om du är redo att ta steget och komplettera certifikat med en UL-bilaga. Vi ser fram emot att hjälpa dig att uppnå dina mål och att välkomna dig till allt vad vår flygklubb har att erbjuda.

Vi är stolta över att kunna välkomna erfarna piloter att utöka sina färdigheter och upptäcka fördelarna med ultralätta flygplan. Våra flyglärare och vår flygplansflotta garanterar en värdefull utbildning som hjälper dig att uppnå dina mål och vidareutveckla dina flygkunskaper.

Kom igång

Om du har ytterligare frågor eller funderingar kring att lägga till en UL-bilaga till ditt certifikat, tveka inte att kontakta oss eller någon utav våra flyglärare. Ett bra första steg är att boka in en provlektion om du inte har testat flyga ultralätt tidigare. 

110_edited.jpg
bottom of page