top of page

Flygplan

WT-9 Dynamic

Dynamic är en populär flygmaskin som erbjuder en fantastisk flygupplevelse. Med två exemplar i klubben, SE-VOD och SE-VPD, har vi varit stolt ägare av flera Dynamics under åren. Sedan 2013 har flygplanet varit klubbens primära skolflygplan och har blivit mycket uppskattat av eleverna. 

100_edited.jpg

Flygplanet

WT-9 Dynamic är en högpresterande flygmaskin med en modern konstruktion i kolfiber, glasfiber och kevlar. Maskinen är utrustad med en Rotax 912 ULS motor med en effekt på 100 hk. Dynamic flyger i marschhastighet på ca 100 kts och Vne är 150 kts. Dynamic är klassad som NUF som tillåter max startvikt 472,5 kg. 

Utrustning

Flygplanets instrumentering är en glascockpit där befälhavaren har en Dynon D100-skärm med höjdmätare, fartmätare, variometer, kula, g-mätare, gyrokompass, gyrohorisont, klocka samt tidtagare. På höger sida sitter en Dynon D120 med, förutom normala motorinstrument, avgastemperatur, bränslemätare, bensinförbrukningsmätare (fuel flow med beräkning av kvarvarande tid samt förbrukning per timme), utvändig temperatur samt ingastryck.

VODbrda.jpg

Fördelar

Det är möjligt att växla instrumentering mellan de två sidorna och även att använda split-screen funktionen för annan fördelning av instrumenten.

 

Våra Dynamic är också utrustade med en GPS - EKP IV med en 7 "skärm baserad på Jeppesen-databasen, samt en 2-axlig autopilot. Detta gör Dynamic till ett utmärkt reseflygplan. 

SE-VOD är även utrustad med inbyggd räddningsfallskärm. 

bottom of page